fbpx

EYE BEAUTY INFO – Η αυτοκρατορία του βλέμματος

Στην αρχαιότητα το βλέμμα αποτελούσε έναν από τους βασικούς τρόπους της ερωτικής επικοινωνίας. Ένα μονάχα βλέμμα αρκούσε να σκλαβώσει ολόκληρους λαούς. Το βλέμμα της Ελένης ήταν αυτό που σκλάβωσε τον Πάρη. O Πλάτωνας, από την άλλη, αναλύοντας τον Σωκράτη, ήταν αυτός που προσπάθησε να αναλύσει την ψυχή μέσα από το βλέμμα και μόνο. Η Κλεοπάτρα με ένα και μόνο βλέμμα κατάφερε να σαγηνεύσει τον Καίσαρα.

Ο Ασκληπιός, πάλι, ήταν αυτός που κατάφερε να περιγράψει για πρώτη φορά τη ρυμοτομία του ματιού.
Μιας και τα μάτια εξ αρχαιοτάτων χρόνων, αποτελούσαν το όπλο της γυναικείας σαγήνης, πάντα η φροντίδα τους αποτελούσε μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία για κάθε γυναίκα από τότε έως σήμερα. Ρόδα, άνθη, αιθέρια έλαια κατάφερναν να ανακουφίζουν το βλέμμα αλλά και να θεραπεύουν φυσικά τον πόνο.

Σύμφωνα, με το μύθο η Πυθία, από την λάμψη του Απόλλωνα,  έχανε το βλέμμα της και έτσι ο μόνος τρόπος να δει το μέλλον ήταν να πλύνει τα μάτια της στην Κρυσταλία πηγή, καλύπτοντάς τα με φύλλα από ρόδα.

Με την επικράτησης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η αισθητική κοσμετολογία έκανε άλματα, ανακαλύπτοντας για πρώτη φορά το μακιγιάζ. Έντονα λευκές επιδερμίδες με κόκκινα χείλη και αχνό βλέμμα.

Στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ το σώμα αρχίζει και καλύπτεται κάτω από περίτεχνες πορφύρες, το βλέμμα παίρνει τον κύριο λόγο και οι πρώτες συνταγές για ένα έντονο και λαμπερό βλέμμα εμφανίζονται και μαγεύουν γυναίκες και άνδρες. Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα περνούσε αρκετές ώρες την ημέρα στον καθρέφτη της, ενώ πάντα περιποιείτο τα μάτια της στο αλμυρό νερό του Βοσπόρου.
Τα οθωμανικά χαρέμια ήταν εκείνα που κατάφεραν να αναγάγουν την κοσμετολογία των ματιών σε επιστήμη… φίλτρα, μπουγιούμια και θεραπείες διαφόρων τύπων σκλάβωναν τα βλέμματα της τύχης και του έρωτα.

Στις  αρχές του 19ου αιώνα, ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες για την θεραπεία ασθενειών των ματιών, που ταλάνιζαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα αλλά και η έντονη επιθυμία για την καταπολέμηση της τύφλωσης. Έτσι, ξεκίνησε η ανάπτυξη της οφθαλμολογίας και των κολλυρίων – σταγόνων για τα μάτια, για τη θεραπεία παθήσεων των οφθαλμών. Με τη πάροδο του χρόνου και συνεχών ερευνών ήρθαν στην επιφάνεια νέα στοιχεία που σόκαραν την ιατρική κοινότητα. Αυτό που όλοι νόμιζαν ότι ήταν απλώς μια θεωρία, επιβεβαιώθηκε. Τα μάτια γερνούν, με εμφανή αντιαισθητικά σημάδια πάνω στον επιπεφυκότα (λευκό μέρος ματιού) αλλά και στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες.

Έτσι, στις απαρχές του 21ου αιώνα ξεκίνησε να δημιουργείται ο τομέας της αισθητικής οφθαλμολογίας και η ανακάλυψη των πρώτων οφθαλμοκαλλυντικών Δακρύων Ομορφιάς (Beauty Tears) στον κόσμο ήταν γεγονός!
Τα Δάκρυα Ομορφιάς Kiten Beauty Tears, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα,  επανέφεραν τα ως τώρα κοσμετολογικά  μυστικά της αρχαιότητας, στο χέρι της κάθε γυναίκας. Κάνοντας την κάθε γυναίκα κυρίαρχο στην αυτοκρατορία του βλέμματος, που ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί γύρω της, ανά τους αιώνες.
Τα Kiten Beauty Ophthalmocosmetics είναι το όπλο κάθε γυναίκας που ξέρει να διεκδικεί το ρόλο της.

ΣΚΛΑΒΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ

Δείτε περισσότερα: http://www.theeyebeauty.com/eye-beauty-guide

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CLOSE
X
Add to cart